Scurtă privire asupra restrângerii dreptului cadrului didactic de a cumula mai mult de două norme didactice conform Legii nr. 1/2011 a educației naționale[1]
HTML (Română)
PDF (Română)

Keywords

loi de l'éducation nationale
enseignement supérieur
cumul
restrictions

Abstract

Studiul de față își propune să arunce o scurtă privire asupra regimului cumulului de norme didactice în condițiile Legii nr. 1/2011 a educației naționale. Regimul juridic al cumulului de norme prezintă o importanță deosebită pentru întreg sistemul educațional superior constituind, alături de alte instituții consacrate în lege un motor de creștere sau din contră de inhibare a învățământului superior.

Articolul de față este structurat pe două niveluri. Primul nivel îl constituie analiza actualelor reglementari în materia cumulului prin prisma legislației anterioare si jurisprudenței constituționale. A doua parte prezintă opinia recentă a Curții Constituționale care își infirmă propria jurisprudență.

Concluzia acestui studiu este că, din punctul nostru de vedere, în prezent, legea dispune fără echivoc, ca regulă, că nu se pot desfășura activități didactice care să exceadă două norme didactice.

HTML (Română)
PDF (Română)