Afişier general secretariat

În această secţiune se vor publica anunţurile şi evenimentele care privesc toţi anii de studii. Consultaţi regulat acest afişier împreună cu cel al anului dvs. de studii.

Bursele (liste provizorii), pentru sem. al II-lea al anului universitar 2021-2022, au fost afişate, astăzi, 18 martie 2022.

 

Contestaţiile la burse se vor depune luni-miercuri, 21-23 martie 2022, prin e-mail, la secretariatele de an.

Studenţii care urmează concomitent 2 facultăţi în învăţământul superior de stat şi apar pe listele de burse ale Facultăţii de Drept sunt obligaţi să depună, prin e-mail, la secretariatele de an, până cel mai târziu la data de 23 martie 2022, ora 16, o adeverinţă eliberată de cealaltă facultate care să ateste că nu sunt bursieri, sub sancţiunea pierderii bursei la Facultatea de Drept.

 

 Comisia de burse

 

Conform Hotărârii Consiliului Facultății de Drept, din data de 15 septembrie 2021, precum și a Hotărârilor CA a UBB din 7 septembrie și a Senatului UBB nr.102 din 14 septembrie 2021, activitatea didactică în semestrul al II-lea al anului universitar 2021-2022 se va desfășura după scenariul 2, prezență fizică și online, în funcție de specificul programelor de studiu,de infrastructură și de condițiile epidemiologice, după cum urmează:

Nivel licență:
a) Cursuri obligatorii 1 serie față în față, în limita locurilor permise în sală (1 m pătrat de student), cealaltă serie online (sau hibrid dacă titularul are mijloace tehnice de a ține cursul online și cu unii studenți în sală).
b) Seminare - față în față, 25% din formațiile de lucru în sistem online, procent care poate fi majorat doar la solicitarea studenților.
c) Cursurile opționale și seminarele aferente se pot desfășura, la alegerea titularului, față în față / online / hibrid ( dacă titularul are mijloace tehnice de a ține cursul online și cu unii studenți în sală) în funcție de numărul de studenți înscriși.

Nivel master:
a) Activitatea se va desfășura online, cu excepția programelor de master Drept Privat al Uniunii Europene (în limba maghiară) și Științe penale și criminalistică, care se vor desfășura exclusiv față în față.

 

Firma de avocatură Schoenherr și Asociații SCA anunță lansarea concursului de eseuri „law, sweet law‟.

Concursul se adresează studenților în anul al II-lea și al III-lea la facultățile de Drept și pune în joc cinci premii a câte 3.000 lei. Toți participanții la concurs sunt eligibili pentru programul de internship plătit organizat de Schoenherr și Asociații SCA vara aceasta.

Data limită pentru depunerea eseurilor este 15 martie 2021.

Detalii în regulamentul concursului: https://www.schoenherr.eu/careers/law-sweet-law-essay-contest-romania/regulament-de-concurs-law-sweet-law/

sigla drept 180Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Drept

Str. Avram Iancu nr. 11
400089 Cluj-Napoca, Romania
+40 264 595504
http://law.ubbcluj.ro
/Drept.UBB.Cluj

Secretariat 
luni - vineri: 9 - 12

Taxe
luni - joi: 9 - 12
vineri: 9 - 11