Afişier general secretariat

În această secţiune se vor publica anunţurile şi evenimentele care privesc toţi anii de studii. Consultaţi regulat acest afişier împreună cu cel al anului dvs. de studii.

Şi în acest an universitar se oferă cursurile facultative aferente modulului DREPT FISCAL GERMAN.

Înscrierile pentru acest curs se fac la secretariatele de an, până în data de 25 octombrie, între orele 9-12, acesta adresându-se studenţilor din anii III-IV.

Despre experienţa studenţilor din anul trecut la acest modul se poate consulta adresa:  http://de.econ.ubbcluj.ro/blog-studenti 

Activitatea legată de acest curs se va desfăşura la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, cursul fiind susţinut de profesori din Germania.

Cursul facultativ (practic) de Limba Rromani, la Facultatea de Litere, UBB Cluj 

Pentru acest nou an academic, dupa cum au fost cerintele de anul trecut, vom avea 2 grupe:

1. O grupa de nivel intermediar (continuitate pt cursantii din anul trecut academic si cadre diactice de limba rromani, mediatori scolari rromi), si vorbitori nativi de limba rromani;

2. O grupa de nivel incepator
(pt.cei care nu au mai participat la cursuri de limba rromani);

Cursul este gratuit si se adreseaza si absolventilor UBB (licenta, master, doctorat), cercetatorilor, asistenti/ lucratori sociali, directori de scoli/ cadre didactice (care lucreaza cu elevi rromi), preoti, consilieri/ psihologi scolari etc.

Primul curs va fi:
Luni, 16 octombrie 2017, sala Ovidiu (parterul Facultatii de Litere, str. Horea, nr. 31), cu incepere de la orele 16.00 pana la orele 20.00, va asteptam pe toti doritorii sa participati, sa anuntati si pe alte persoane doritoare sa descopere tainele limbii rromani, o limba cu o structura foarte ordonata, logica, matematica.

Azi, fiind prima intalnire (necesare fiind sa discutam si chestiuni organizatorice) ne vom intalni cu totii cu incepere de la orele 16.00.

Cateva detalii despre cei 2 profesori care vor preda la cele 2 grupe:

1.Ionel Cordovan, cu vechime si expertiza in domeniu, cunoscut nu doar ca unul din colaboratorii directi ai dlui prof.Gheorghe Sarau in elaborarea manualelor de limba rromani si altor publicatii pt nivel preuniversitar ci si pt implicarea in organizarea Olimpiadelor Nationale si Internationale de Limba Rromani (unicate in sistemele educationale din Europa);

2. Yusuke Sumi, absolvent de limbi clasice la UBB Cluj si proaspat doctor in rromologie, cu o lucrare despre dialectul rromilor din Poiana Turda, jud.Cluj, cu o pasiune molipsitoare pt.limba rromani.

Cursul se desfasoara sub patronajul stiintific al dlui prof.univ.dr. Gheorghe Sarau de la Universitatea Bucuresti, parintele limbii rromani si arhitectul Casei Educationale Rrome in Romania postsocialista cu preocupari stiintifice pt rromani din regimul comunist.

Va astempam cu drag in numar mare, pe toti doritorii!

Echipa de Organizare:

-Lector.univ.dr. Bogdan Neagota, Centrul de Studii Rromani-Facultatea de Litere, UBB Cluj
-Cercetator ISPMN Craciun-Ioan Lacatus, Asociatia Ortodoxa Social-Misionar-Culturala pt Rromi "Sfantul Moise Arapul"/Mitropolia Clujului Maramuresului si Salajului

Contact: Craciun I. Lacatus
Tel.0744-255.779
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Important!

Datorită unor erori tehnice contractele de studii vor trebuie RECOMPLETATE, începând cu data de azi, 09.10.2017, ora 16,00. Toate datele completate înainte de aceasta dată au fost şterse.

Pentru validarea şi semnarea contractelor se va ţine cont de acelaşi program:

- săptămâna 10-13 octombrie - seria 1 

- săptămâna 16-20 octombrie - seria 2

sigla drept 180Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Drept

Str. Avram Iancu nr. 11
400089 Cluj-Napoca, Romania
+40 264 595504
http://law.ubbcluj.ro
/Drept.UBB.Cluj

Secretariat 
luni - vineri: 9 - 12

Taxe
luni - joi: 9 - 12
vineri: 9 - 11