simona4Oficiul permanent al admiterii

Simona-Maria Pop
0264-450443,
0264-405300, int. 5927
smpop@law.ubbcluj.ro

Afişier admitere master

Informaţii ce privesc concursul de admitere la masterat.

Pași OBLIGATORII pentru înscrierea la master in cadrul Facultătii de Drept

Absolvenții Facultății de Drept UBB se vor înscrie la admitere OBLIGATORIU cu adresa de email institutională (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.), iar la participarea la probele Online se vor conecta cu aceeași adresă. Absolvenții altor facultăți sau universități  care vor candida la specializările unde admiterea se va desfășura online vor solicita OBLIGATORIU, în perioada 1- 6 septembrie, ora 23:59 generarea unui user instituțional. Solicitarea se va face la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu precizarea numelui si prenumelui complet .

1. Completarea următorului formular google........................... cu următoarele date si trimiterea lui (submit) în perioda 6-8 septembrie (ora 10:00 am). *Absolvenții Facultății de Drept UBB se vor înscrie la admitere OBLIGATORIU cu adresa de email institutională (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) în perioda 6-8 septembrie (ora 10:00 am)

2. Înscrierea și încărcarea actelor online la următoarea adresă -https://admitere2021.ubbcluj.ro/  Înscrierile la admitere vor începe Luni, 6 septembrie 2021, ora 10:00 (dimineața) și se vor încheia miercuri 8 septembrie 2021, ora 10:00 (dimineața).

CANDIDATII VOR OFERI DATE DE CONTACT VALABILE (TELEFON SI EMAIL) SI ISI VOR VERIFICA CONSTANT EMAILUL  și PLATFORMA de ÎNSCRIERE( UNDE VOR PRIMI TOATE INFORMATIILE LEGATE DE INSCRIERE)

Procedura de înscriere presupune parcurgerea următorilor paşi 

1. Creearea unui cont pe platforma admiterii https://admitere2021.ubbcluj.ro/ (utilizați adresa de email a candidatului)**Absolvenții Facultății de Drept UBB se vor înscrie la admitere OBLIGATORIU cu adresa de email institutională (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)
2. Validarea contului pe adresa dvs de email.
3. Autentificare pe platforma
4. Completarea CU ATENTIE a datelor personal la IDENTITATEA TA (oferiți un nr de telefon valid, al candidatului)
5. Completați studiile la STUDII POSTUNIVERSITARE și STUDII UNIVERSITARE
6. Alege Facultatea- FACULTATEA DE DREPT
7. Selectează opțiunile dorite
8. Incarca documentele solicitate
9. Semneaza electronic fisa de inscriere ( nu uita sa selectezi optiunea Folosesc aceasta semnatura pt cerere)
10. Descarca, verifica si incarca si fisa de inscriere in Documente pentru specializarea ta.
11. Achitare taxe online cu cardul
12. Trimite dosarul

Dosarul va fi verificat de comisie si veți primi pe email datele legate de statusul dosarului precum si la final, legitmatia de concurs.

MAILUL CU LEGITMAȚIA DE CONCURS VA FI LISTATĂ și VĂ VEȚI PREZENTA CU EA LA EXAMEN

Candidații vor încărca în platforma admiterii scanări ale următoarelor acte:

IMPORTANT!

Având în vedere situația actuală și posibile modificări ce pot apărea pe parcurs, vă sfătuim să urmăriți constant siteul facultăți, secțiunea admitere pentru toate datele actualizate!

SPECIALIZĂRI MASTER:

1. INSTITUŢII DE DREPT PRIVAT, limba română, 2 semestre, învățământ cu frecvență
2. ŞTIINŢE PENALE ŞI CRIMINALISTICĂ, limba română, 2 semestre, învățământ cu frecvență
3. DREPTUL EUROPEAN ŞI DREPTUL NAŢIONAL AL AFACERILOR, limba română, 2 semestre, învățământ cu frecvență
4. DREPT PRIVAT AL UNIUNII EUROPENE, limba maghiară, 2 semestre, învățământ cu frecvență
5. DREPTUL INTERNAŢIONAL ŞI COMPARAT AL AFACERILOR, limba engleză, 2 semestre, învățământ cu frecvență

6. DREPT PRIVAT COMPARAT, limba franceză ,2 semestre, învățământ cu frecvență

CRITERII DE ADMITERE:
• La specializărea „Instituţii de drept privat”, admiterea se va face pe baza unei probe ONLINE, în limba română, din tematica afişată -

• La specializărea „Ştiinţe penale şi criminalistică”, admiterea se va face pe baza unei probe SCRISE, (cu prezenta fizica a candidatului) în limba română, din tematica afişată 
• La specializarea „Dreptul european şi dreptul naţional al afacerilor” admiterea se face pe baza unui dosar prezentat de fiecare candidat (50% pondere în evaluare) şi a susţinerii unui interviu ONLINE(50% pondere în evaluare) *informații despre modalitatea de susținere se vor afișa ulterior
• La specializarea"Drept privat al Uniunii Europene”, admiterea constă în prezentarea unui CV şi a unei scrisori de intenţie, precum şi un interviu ONLINE în limba maghiară (pe baza unei tematici)
• La specializarea " Dreptul internaţional şi comparat al afacerilor” - admiterea constă într-un interviu ONLINE în limba engleză şi evaluarea dosarului de candidatură 

• La specializarea " Drept privat comparat”, admiterea constă în prezentarea unui CV şi a unei scrisori de intenţie, precum şi un interviu în limba franceză  ONLINE(proba lingvistică obligatorie notată cu ADMIS/RESPINS)

Examinările online se vor desfășura pe platforma G Suite for Education iar examenul scris la specializarea Stiinte Penale si Criminalistica la sediul Facultatii de Drept.

Absolvenții Facultății de Drept UBB se vor înscrie la admitere OBLIGATORIU cu adresa de email institutională (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.), iar la participarea la probele Online se vor conecta cu aceeași adresă.

Absolvenții altor facultăți sau universități  care vor candida la specializările unde admiterea se va desfășura online vor solicita OBLIGATORIU, în perioada 1- 6 septembrie , ora 23:59 generarea unui user instituțional. Solicitarea se va face la adresa de email simona.pop@law.ubbcluj.ro, cu precizarea numelui si prenumelul complet .

Criteriul de departajare :

media obţinută la examenul de licenţă.

TEMATICA ȘI BIBLIOGRAFIA -  sunt afișate în secțiunea Documente.

IMPORTANT !

- LA ADMITERE SE POT INSCRIE DOAR ABSOLVENŢII AVÂND DURATA STUDIILOR DE MINIM 4 ANI, NIVEL LICENTA si care dețin UN CERTIFICAT DE COMPETENȚĂ LINGVISTICĂ ÎNTR-O LIMBĂ DE CIRCULAȚIE INTERNAȚIONALĂ din cele agreeate de UBB (lista peste afișată la secțiunea documente).

- IMPORTANT - Un candidat poate fi admis și inmatriculat ca student la cel mult două programe de studii concomitent, indiferent dacă sunt din aceleași ciclu de studiu sau din cicluri de studii diferite!

CALENDARUL ADMITERE MASTER, SESIUNEA SEPTEMBRIE 2021:

- Înscrieri – 6 septembrie (de la ora 9:00) - 8 septembrie 2021 (pana la ora 10 dimineata)
- Proba scrisă/ interviu – 9 septembrie 2021
- Afişarea rezultatelor – 11 septembrie 2021
- Perioadă de contestaţii – 11-12 septembrie 2021
- Soluţionarea contestaţiilor – 13 septembrie 2021
- Confirmarea locurilor, redistribuiri – 13-15 septembrie 2021
- Afişarea rezultatelor finale - 15 septembrie 2021

CIFRA DE ȘCOLARIZARE PENTRU ANUL 2021-2022

1. INSTITUŢII DE DREPT PRIVAT în limba română - buget - 27, taxă - 13
2. ŞTIINŢE PENALE ŞI CRIMINALISTICĂ  în limba română -buget -27 , taxă -13
3. DREPTUL EUROPEAN ŞI DREPTUL NAŢIONAL AL AFACERILOR în limba română- buget - 26, taxă -14
4. DREPT PRIVAT AL UNIUNII EUROPENE în limba maghiară- buget - 11 , taxă -29
5. DREPTUL INTERNAŢIONAL ŞI COMPARAT AL AFACERILOR în limba engleză- buget - 21, taxă -19

6. DREPT PRIVAT COMPARAT în limba franceză- buget - 5, taxă -35

TAXE

Taxa de şcolarizare: 3600 lei

Taxa de admitere este de 250 lei

Procedura de înscriere presupune parcurgerea următorilor paşi:
a) Încărcarea actelor la următoarea adresă https://admitere2021.ubbcluj.ro/ (pana in 8 septembrie ora 10:00 -dimineata)
b) Achitarea taxelor de înscriere şi procesare (220 lei +30 lei)ONLINE
c) Validarea dosarului de către comisia de admitere
d) Susţinerea probelor de admitere

ÎNSCRIEREA SE VA FACE EXCLUSIV ONLINE

ACTE NECESARE:

În data de 16.09.2020 ,ora 16:45 s-au afișat listele de admitere la master, după redistribuiri.

Precizări:

1. Candidații care au glisat de la taxă la buget vor trebui să aducă în original : diploma sau adeverința de licență, suplimentul la diplomă, diploma de bacalureat și foaia matricolă de la liceu până  vineri 25.09.2020 ( de luni până vineri între orele 9-12)

2. Candidații care au glisat de la respinși la taxă vor trebui să aducă dosarul cu acte până  vineri 25.09.2020 ( de luni până vineri între orele 9-12)

3. Candidații care au aplicat pentru redistribuire , au achitat taxa de 900 lei și au fost respinși , respectiv candidații glisați de la taxă la buget care au achitat taxa de 900 pot obține restituirea taxei dacă vor trimite la secretariatul master prin email - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. următoarele documentele până  vineri 25.09.2020::

- o cerere -formular tipizat(atașat anunțului)- se listează, se completează, se semnează și se scanează
- dovada plății (ordin de plată, mailul de confirmare pentru plata online, mandat poștal)
- copie act de identitate candidat
- extras de cont sau contul IBAN al candidatului ( restituirea se poate face doar în contul candidatului)

Important!! 

Termenul limita pentru depunerea dosarelor pt confirmarea locurilor si pentru Trimitere actele pt redistribuire este MIERCURI, 16 SEPTEMBRIE 2O20 ORA 11 dimineața!! Orice cerere facuta după această ora nu se va lua in considerare! 

 

In urma solutionarii contestatiilor si redistribuirii locurilor de la celelalte specializari de master, LISTELE DE ADMITERE pentru specializarile : Institutii de drept privat, Stiinte penale si criminalistica si Dreptul european si national al afacerilor S-AU MODIFICAT SAMBATA 12/09/2020 ORA 12.

Programul de confirmari si redistribuiri ramane nemodificat

Multumim de intelegere!

 

sigla drept 180Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Drept

Str. Avram Iancu nr. 11
400089 Cluj-Napoca, Romania
+40 264 595504
http://law.ubbcluj.ro
/Drept.UBB.Cluj

Secretariat 
luni - vineri: 9 - 12

Taxe
luni - joi: 9 - 12
vineri: 9 - 11