Secretariat

Ana - Angela Seica
0264-405300, int. 5987
anul1@law.ubbcluj.ro

Program cu publicul:
Luni - Vineri, 9:00 - 12:00

Afişier licenţă

Informaţii despre organizarea şi susţinerea examenului de licenţă.

Proba scrisă a examenului de licență se va desfășura la Facultatea de Drept (str. Avram Iancu nr. 11), LUNI – 3 IULIE 2023.
În vederea susţinerii probei scrise, absolvenții vor fi introduşi în sală la ora 8:30, fiind legitimaţi cu actul de identitate și legitimația de concurs. Proba va începe la ora 9:00.

Repartizarea studenţilor s-a făcut în ordine alfabetică de la litera A la Ma în amfiteatrul Aurelian Ionașcu și de la litera Mi la Z în amfiteatrul Traian Pop.

Durata probei scrise va fi de 3 (trei) ore.

Candidații vor folosi pentru completarea foilor de test instrumente de scris corespunzătoare (pix cu pastă neagră).
Pe durata desfăşurării probei se interzice candidaților să deţină asupra lor telefoane mobile sau alte dispozitive de comunicare la distanţă.

LICENŢĂ IULIE 2023

Organizarea examenului de licenţă în anul universitar 2022-2023 va avea loc după următorul calendar:

 1. Înscrieri: 26 – 30 iunie 2023

Înscrierile se vor face fizic, la sediul facultății, până vineri, 30.06.2023, ora 12:00.

 1. Evaluarea cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate, probă scrisă: 3 iulie 2023
 2. Contestații la barem: 4 iulie 2023
 3. Soluționarea contestațiilor la barem: 4 iulie 2023
 4. Afişarea rezultatelor la proba scrisă: 5 iulie 2023
 5. Depunerea contestațiilor: 6 iulie 2023
 6. Afișarea rezultatelor finale: 6 iulie 2023
 7. Prezentarea şi susţinerea lucrării de licenţă: 7 iulie 2023

Înscrierile la examenul de LICENȚĂ se vor face fizic (personal), la sediul Facultății de Drept în perioada 26 iunie 2023 - 30 iunie 2023

* IF (secretariat, parter, biroul P2 )  între orele 9-12

* ID (secretariat, etajul 1, biroul 114) între orele 9-12

Absolvenții din promoțiile anterioare anului 2020 care nu au adresa de mail…@law.ubbcluj.ro vor solicita prin email crearea unui user instituțional:

pentru IF (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

pentru ID (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

Înainte de prezentarea la secretariat, absolvenții, UTILIZÂND EXCLUSIV CONTUL INSTITUȚIONAL  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  – vor încărca LUCRAREA DE LICENȚĂ (în format PDF) în formularul electronic de pe site-ul facultății, secțiunea Licență (nu se printează lucrarea de licență).

Acest formular va fi disponibil până la data de 30.06.2023, ora 11:59.

https://forms.gle/ZEg6poEfm9obKNzu7

IMPORTANT- este obligatorie încarcarea formei finale a lucrarii de licență in platforma Turnitin conform anunțului https://law.ubbcluj.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=5567:platforma-de-verificare-plagiat-turnitin-2&catid=12&Itemid=132

Actele necesare pentru înscrierea la examenul de licență:

 1. CERERE TIP DE ÎNSCRIERE;
 2. DECLARAȚIE tip pe proprie răspundere privind originalitatea lucrării;
 3. DIPLOMA DE BACALAUREAT- în original și copie sau copie legalizată (Pentru studenții care au absolvit studiile în altă țară se prezintă  Actul de echivalare a studiilor);
 4. FOAIA MATRICOLĂ (de la liceu) - în original și copie sau copie legalizată;
 5. CERTIFICATUL DE NAȘTERE- în original și copie sau copie legalizată;
 6. CERTIFICATUL DE CĂSĂTORIE (dacă este cazul) - în original și copie sau copie legalizată;
 7. CARTEA DE IDENTITATE (cetățenii străini, de ex. din Rep. Moldova, pașaportul) - în original și copie;
 8. ATESTAT/CERTIFICAT DE COMPETENȚĂ LINGVISTICĂ (copie);
 9. FOTOGRAFII (2 foto color, format 3x4 cm, realizate recent, la un studio foto profesional, pe hârtie fotografică poroasă). Pe verso acestora trebuie trecut numele și prenumele, pe fiecare poză în parte, predate la secretariat într-un plic pe care se trece numele și prenumele studentului.
 10. Dovada ACHITĂRII TAXEI pentru cei care sunt la a treia prezentare la licență sau absolvenții promoţiilor 2020 şi anterioare 2020 (1.000 RON). Taxa se poate achita la Casieria facultății.
 11. LUCRAREA DE LICENȚĂ, în format PDF, se va încărca în formularul electronic de pe site-ul facultății, secțiunea Licență (nu se printează lucrarea).

                                       Veți fi considerat înscris la Licența iulie 2023

                           după primirea Legitimației de participare de la secretariat.

Pentru sesiunea de licență iulie 2023 este obligatorie încărcarea și verificarea lucrărilor de licență în platforma antiplagiat Turnitin. Pe baza procentului de similitudine obținut, profesorii coordonatori vor verifica raportul și și-l vor asuma prin semnătură.

Prin urmare, toți studenții care urmează să-și susțină licența în luna iulie 2023, vor încarca lucrarea de licență în platformă până în data de 16 iunie 2023!

Au fost preluati userii care s-au inscris in Google Form-ul destinat celor care nu au reusit sa-si faca conturi pentru aplicatia de verificare antiplagiat Turnitin.

Verificati casuta postala institutionala @law.ubbcluj.ro daca ati primit un mail pentru crearea contului din partea sistemului. E posibil ca cei ce erau deja in sistem sa nu fi primit.

Cei care au primit mail sunt rugati sa urmeze instructiunile din acesta iar ceilalti sunt rugati sa foloseasca procedura de recuperare a parolei de pe site-ul Turnitin. Aceasta se gaseste pe pagina Login. Aceeasi procedura va fi folosita si in cazul in care mailul trimis de sistem expira.

Daca sunteti intrebati de numele de familie iar acesta contine diacritice, va rugam sa incercati diacriticele din ambele layout-uri ale tastaturii de limba romana (standard si legacy). Numele sunt scrise doar cu prima litera majuscula.

In cazul nefericit in care nu reusiti sa treceti de acest pas adresati-va secretariatului.

Nu uitati ca dupa crearea contului sa va inscrieti in clasa profesorului dvs. indrumator, folosind procedura descrisa intru-un articol anterior de pe acest site.

Dupa aceasta puteti sa incarcati lucrarea in aceasta clasa de mai multe ori dar nu mai mult de 3 ori/zi. Dupa incarcare, lucrarea va fi vazuta automat si de profesorul indrumator.

sigla drept 180Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Drept

Str. Avram Iancu nr. 11
400089 Cluj-Napoca, Romania
+40 264 595504
http://law.ubbcluj.ro
/Drept.UBB.Cluj

Secretariat 
luni - vineri: 9 - 12

Taxe
luni - joi: 9 - 12
vineri: 9 - 11