Narcisa ScrobotăSecretariat ID
Narcisa Scrobotă
0264-405300, int. 5911
0264-439126
id@law.ubbcluj.ro

Program cu publicul: Luni - Vineri, 9:00 - 12:00

Pentru a vă programa o întâlnire la secretariat în vederea depunerii / ridicării de documente (carnete, adeverințe etc.), apăsați butonul de mai jos:

Programare

Secretariat învățământ la distanță

În sesiunea de restanțe/măriri, pentru studenții din anul I (2020-2021), va fi activ un formular de programare în perioada 08.02.2020, ora 08,00 - 11.02.2020, ora 11,59. 

Neplata tranşelor scadente până la data de 8.02.2021 atrage pierderea dreptului studentului de a se prezenta la examenele din sesiunea respectivă.

Orice probleme legate de taxe, note sau alte probleme tehnice vor fi sesizate la secretariat până la data de 10.01.2021, ora 12. Acest tip de reclamaţii nu se vor lua în considerare după această dată şi nu pot fi invocate ca motiv pentru neefectuarea opţiunii pentru una din datele de examinare.

Attachments:
Download this file (Sesiune_restante_iarna_an_I.pdf)Sesiune_restante_iarna_an_I.pdf[ ]77 kB

În fișierele anexate , pe portalul ID și în secțiunea Documente regăsiți Programarea examenelor în sesiunea de restanțe iarnă 2021, anii II  - IV I.D (15.02 - 21.02.2021).

Pentru sesiunea de restanțe iarnă, studenţii trebuie să opteze până în data de 10.02.2021, ora 23,59 p.m. pentru data planificată pentru fiecare examen.

Opţiunea se exprimă în formă electronică, utilizând aplicaţia de evidenţă a studenţilor. (http://law.ubbcluj.ro/privarea/index.php)

Neexprimarea în termen a opţiunii atrage imposibilitatea prezentării la examen în sesiunea respectivă. Neplata tranşelor scadente până la data de 08.02.2021 atrage pierderea dreptului studentului de a se prezenta la examenele din sesiunea respectivă.

Orice probleme legate de taxe, note sau alte probleme tehnice vor fi sesizate la secretariat până la data de 10.02.2021, ora 12. Acest tip de reclamaţii nu se vor lua în considerare după această dată şi nu pot fi invocate ca motiv pentru neefectuarea opţiunii pentru una din datele de examinare.

Informații examen:

1) Pentru examenul eliminatoriu tip grilă:

- pentru primirea formularului de examen este necesară înscrierea prealabilă în clasa de examen, codul clasei fiind tivu5k3

- pentru partea de supraveghere, se va accesa link-ul corespunzător din secțiunea EXAMENE ONLINE, anul III, cu adresa instituțională. În cursul examenului studentul va fi obligat să aibă camera activată și să aibă la dispoziție un microfon funcțional pentru comunicarea cu cadrul didactic. Anterior examenului se va proceda la legitimarea fiecărui student, astfel încât acesta va avea obligația să aibă asupra sa un act de identitate (carnet de student, buletin, permis, etc.).

Având în vedere că Meet-ul pe Google este limitat la 250 de persoane, veti accesa link-ul corespondent după cum urmează:

ZI, studentii de la Abrudan.... până la Guran, inclusiv, vor accesa link-ul cu numărul 1. din ANUL III, SECȚIUNEA EXAMENE ONLINE, (meet.google.com/tsr-xchx-ard)

ZI, studentii de la Habdulea până la Pricop, inclusiv, vor accesa link-ul cu numărul 2. din ANUL III, SECȚIUNEA EXAMENE ONLINE (meet.google.com/rox-ehoz-tsb)

ZI, studenții de la Prie până la Zugravu inclusiv, plus studenții de la ID (TOȚI) vor accesa link-ul cu numărul 3. din ANUL III, SECȚIUNEA EXAMENE ONLINE (meet.google.com/ums-zxgz-tgw)

 

- Examenul grilă se va realiza folosind Google Forms (similar testului din 07.12.201) care va putea fi accesat de pe contul instituțional propriu de e-mail de către fiecare student DOAR DACĂ ÎN PREALABIL ACESTA S-A ÎNSCRIS ÎN CLASA DE EXAMEN (codul clasei se află mai sus). După finalizarea examenului grilă, baremul împreună cu rezultatul obținut va fi comunicat fiecărui student pe adresa instituțională.

- Examenul va dura 40 de minute (timp de lucru), va fi format din 20 de grile cu 5 variante de răspuns, dintre care una va fi niciuna dintre celelalte variante. O grilă poate avea 1-4 răspunsuri corecte sau niciunul. În situația în care se apreciază că niciun enunț nu este corect se va bifa varianta niciuna dintre aceste variante. ATENȚIE: PENTRU A PUTEA DA SUBMIT ESTE NECESAR CA LA FIECARE GRILĂ SĂ BIFAȚI CEL PUȚIN UN RĂSPUNS CA FIIND CORECT (dacă niciunul dintre enunțuri nu este corect, se va bifa cel puțin niciuna dintre aceste variante).

2) EXAMENUL ORAL

Pentru cei care au trecut de faza eliminatorie va urma examenul oral.

Programarea pe zile/ore (programarea pe ore va avea un rol strict orientativ) și comisii se va publica pe clasa de examen, prin șefii de an și pe portal id în cursul zilei de 20.01.2021.

Examenul oral va fi format din:

O primă întrebare pentru care studentul va avea un timp de aproximativ 3 minute pentru pregătirea răspunsului.

Exemplu: Delimitări între infracțiunea de întrerupere a cursului sarcinii și infracțiunea de vătămarea fătului.

După răspunsul la această primă întrebare, studentului i se vor adresa o serie de alte întrebări scurte la care acesta va trebui să răspundă pe loc. Dacă întrebarea adresată e o idee mai complexă, acesta va avea un timp minim de gândire.

Exemplu: Poate fi comis omorul pentru a înlesni o infracțiune de viol cu intenție eventuală?

                Foloasele de natură sexuală sunt foloase în sensul infracțiunii de șantaj?

   Ce încadrare juridică avem în situația în care X îl determină prin constrângere pe Y să producă probe nereale în apărarea lui Z, inculpat într-un dosar penal.

Nota obținută nu va fi comunicată studentului la finalizarea examinării orale ci aceasta va apărea pe pagina personală.

Evaluarea prestaţiei didactice la activitățile tutoriale la care ați participat în semestrul I al anului universitar curent se va desfăşura în perioada: 04 ianuarie 2021 - 17 ianuarie 2021.
Evaluarea se face prin intermediul opţiunii Evaluare cursuri, de pe pagina personală - https://studnet.law.ubbcluj.ro/login şi este anonimă .
Această evaluare are un scop statistic şi va contribui la îmbunătăţirea activităţii didactice.

sigla drept 180Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Drept

Str. Avram Iancu nr. 11
400089 Cluj-Napoca, Romania
+40 264 595504
http://law.ubbcluj.ro
/Drept.UBB.Cluj

Secretariat 
luni - vineri: 9 - 12

Taxe
luni - joi: 9 - 12
vineri: 9 - 11