Afişier general secretariat

În această secţiune se vor publica anunţurile şi evenimentele care privesc toţi anii de studii. Consultaţi regulat acest afişier împreună cu cel al anului dvs. de studii.

issue 8 newsLawyr.it, revistă juridică realizată exclusiv de studenţi, axată pe Centrul și Estul Europei, începe vara cu lansarea celui de-al optulea număr. Acesta conţine o serie de articole pe diferite subiecte juridice, atât de drept intern, cât şi de drept internaţional, dar şi un reportaj despre oportunităţile verii adresate tinerilor din domeniul judiric. Tot lor le este dedicată şi rubrica privind întrebarea acestui număr Lawyr.it, în legatură cu modul în care studenţi şi profesionişti din domeniul dreptului reuşesc să depăşească obstacolele ce apar în viaţa lor profesională și pe parcursul studiilor universitare. De asemenea, Lawyr.it a publicat şi un interviu cu doamna Elena Virginia Botezan, judecător la Curtea de Apel Cluj, fost procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj.

Puteţi afla mai multe accesând următorul link: http://lawyr.it/index.php/about-us/news/532-the-beginning-of-june-brings-a-fresh-new-issue-of-lawyr-it

Despre Lawyr.it

Lawyr.it a fost fondată de o echipă de studenţi români în urmă cu aproape trei ani, extinzându-se mai apoi şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Est, devenind astfel prima publicaţie în domeniul juridic din aceasta parte a Europei realizată exclusiv de studenţi. În afară de revistă, site-ul Lawyr.it mai conţine şi un blog, o rubrică de prezentare a celor mai noi oportunităţi pentru studenţi, precum şi un dicţionar de termeni juridici.

Mai multe detalii despre proiectul Lawyr.it pot fi găsite pe www.lawyr.it

Conform Hotărârii Consiliului facultăţii din data de 13 mai 2015 s-a adoptat Procedura de echivalare a rezultatelor obţinute de studenţi la şcoli de vară după cum urmează:

- anterior participării, studenţii interesaţi depun la Decanat o cerere de admitere în principiu a echivalării. Cererea nu este necesară în cazul Şcolii de vară de Drept Privat European (Salzburg), al celei organizate de Fundaţia pentru Dreptul Continental (Paris) şi de Facultatea Internaţională de Drept Comparat (Strasboug);

- în cazul admiterii în principiu, echivalarea se va face în baza atestatului privind obţinerea creditelor, depus după revenirea din mobilitate;

- echivalarea nu poate privi decât disciplinele opţionale nenominalizate şi se face cu nota 10.

Echivalarea se va face cu nota 10 şi în cazul cererilor aflate în curs de soluţionare la data adoptării prezentei hotărâri. 

Termene de plata pentru taxele aferente sesiunii de vara sunt urmatoarele:

- pentru studentii din an terminal taxele de scolarizare si taxele de reexaminare aferente examenelor de anul IV pot fi achitate pana cel tarziu in data de 21 mai 2015,

- pentru studentii anilor I-III taxele de scolarizare si taxele de reexaminare aferente examenelor de anii I-III pot fi achitate pana cel tarziu in data de 04 iunie 2015.

sigla drept 180Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Drept

Str. Avram Iancu nr. 11
400089 Cluj-Napoca, Romania
+40 264 595504
http://law.ubbcluj.ro
/Drept.UBB.Cluj

Secretariat 
luni - vineri: 9 - 12

Taxe
luni - joi: 9 - 12
vineri: 9 - 11