Secretariat

Ana - Angela Seica
0264-405300, int. 5987
anul1@law.ubbcluj.ro

Program cu publicul:
Luni - Vineri, 9:00 - 12:00

Informații legate de competența lingvistică

Atestatul de competenţă lingvistică

În conformitate cu prevederile Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 şi Regulamentului de organizare şi desfăşurare a examenului de finalizare a studiilor nivel licenţă şi masterat, candidaţii la examenul de licenţă vor prezenta la înscriere un atestat de competenţă lingvistică într-o limbă de circulaţie internaţională.

Atestatul poate fi obţinut într-una din următoarele MODALITĂŢI:

1). pe baza unui test de limbă gratuit, organizat de Departamentul de limbi străine de specialitate;

Precizări:

- Studenţii care au dat examenul la limbă străină în anul I, semestrul 2 (EXCLUSIV în anul 2015-2016) li se va elibera un certificat de competenţa lingvistică cu o valabilitate de 2 ani. Eliberarea lui va avea loc în luna mai 2019.
- Studenţii care deţin un certificat de compenţă lingvistică emis de către facultatea de drept în anii 2017 (şi în anii precedenti) NU vor putea putea să se înscrie pe baza lui la licenţa din iulie 2019, acesta având un termen de valabilitatea de 2 ani de la data elibererării . Aceştia vor trebui să susţină un test la centrele Alpha sau Lingua sau să posede un certificat recunscut internaţional.


2). pe baza Testului Alpha sau Lingua;

Se recomandă ca pragul minim acceptat pentru înscrierea la examenul de licenţă să fie Nivelul B1, iar pentru admiterea la masterat să fie Nivelul B2.

3). Comisiile de licenţă pot recunoaşte la înscrierea la examenul de licenţă unul dintre tipurile de certificate cuprinse în Anexa la Regulamentul de licenţă (ataşată mai jos). Studenţii vor prezenta la înscrierea la licenţă o copie a certificatului respectiv.


4). Candidaţii la examenul de licenţă care au beneficiat de burse în cadrul Programului ERASMUS pe o perioadă de cel puţin 3 luni sunt exceptaţi de la obligaţia prezentării certificatului de competenţă lingvistică, sub condiţia atestării calităţii de student ERASMUS.


5). De asemenea, candidaţii care sunt licenţiaţi ai Facultăţii de Litere sunt exceptaţi de la obligaţia prezentării certificatului de competenţă lingvistică. Aceştia vor trebui să prezinte o copie simplă a diplomei de licenţă.

Attachments:
Download this file (Certificate_lingvistice_acceptate.pdf)Certificate_lingvistice_acceptate.pdf[ ]100 kB

sigla drept 180Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Drept

Str. Avram Iancu nr. 11
400089 Cluj-Napoca, Romania
+40 264 595504
http://law.ubbcluj.ro
/Drept.UBB.Cluj

Secretariat 
luni - vineri: 9 - 12

Taxe
luni - joi: 9 - 12
vineri: 9 - 11