Afişier general secretariat

În această secţiune se vor publica anunţurile şi evenimentele care privesc toţi anii de studii. Consultaţi regulat acest afişier împreună cu cel al anului dvs. de studii.

Vrei să dobândeşti experienţă practică în aria de drept preferată? Îți place să interacționezi și să înveți de la profesioniști? Eşti interesat să-ţi dezvolți abilități esențiale precum managementul timpului, organizare, adaptabilitate și lucru în echipă?

Dacă ești student la Drept în anul III, ai cunoștinţe juridice solide, ai inițiativă şi ești creativ, te invităm să trimiți aplicația ta pentru stagiul de vară DLA Piper București până pe 19 martie 2023. Aplicația trebuie să includă CV, un document care să ateste notele obţinute în facultate şi o scrisoare de intenţie (format word sau pdf).

Ca membru al echipei DLA Piper, vei avea access la programe de mentorship, vei avea ocazia să dobândeşti cunoştinţe tehnice și să beneficiezi de dimensiunea internațională și oportunitățile de dezvoltare pe care le oferă una dintre cele mai prestigioase firme de avocatură de business din lume, aflată pentru al 13-lea an consecutiv pe locul #1 în clasamentul global M&A.

Stagiul de vară este o șansă excelentă de a fi parte a unei echipe unice de avocaţi cu experienţă în toate ariile de practică, de a fi implicat în proiecte de anvergură internațională şi de a relaționa cu clienți din sectoare diverse de activitate. Prin participarea la programul nostru, vei putea experimenta mediul de lucru într-o firmă de avocatură de top, de a oferi soluţii inovatoare la probleme juridice complexe şi a vă adapta la dinamica unei organizații internaționale.

Pentru a aplica, accesați acest link: https://careers.dlapiper.com/job/1078/

Zilele Carierei la UBB


Evenimentul este organizat în perioada 2-3 martie 2023, de către Centrul de Carieră, Orientare Profesională şi Alumni al Universităţii Babeș-Bolyai.
Zilele Carierei la UBB sunt un prilej de facilita dialogul între consilieri din mediul universitar şi preuniversitar, specialişti de pe piaţa muncii, alumni și studenți ai Universității Babeș-Bolyai.

Tema acestei ediții a Zilelor Carierei la UBB face referire la lumea VUCA (eng. Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity), concept în care ne regăsim cu toții - de la student la consilier şi specialist pe piața muncii.
Agenda întregului eveniment este următoarea:
2 Martie:
09:00 - 10:00 Înregistrarea participanţilor
10:00 - 11:30 Panel discuţii Schimbările de pe piaţa muncii - o lume VUCA (Partea 1)
11:30 - 12:00 Pauză cafea
12:00 - 13:30 Panel discuţii Schimbările de pe piaţa muncii - o lume VUCA (Partea 2)
13:30 - 15:00 Pauză de prânz
15:00 - 17:00 Sesiune paralelă de Ateliere practice
3 martie:

09:00 – 10:00 Înregistrarea participanților 

10:00 – 11:30 Prezentări fulger 

Redactarea CV-ului

Realizarea profilului LinkedIn

Ce să (NU) faci la interviul de angajare

      11:30 – 12:00 Pauză de cafea 

      12.00 – 13:30 Schimb de experiență (sesiune paralelă) 

      Career speed dating (pentru studenți)

Redactarea CV-ului

Realizarea profilului LinkedIn

Ce să (NU) faci la interviul de angajare

      Sharehows mediul universitar (pentru consilieri)

      13:30 – 15:00 Pauză de prânz 

      15:00 – 16:30 Studenții spun DE CE?

      Reprezentații ONG-urilor studențești vorbesc despre experiența de student și competențele necesare adaptării mediului academic

      16:30 – 17:00 Festivitate închidere eveniment Zilele Carierei

 

      Ziua de vineri este dedicată în special studenților și absolvenților care sunt în căutarea unui loc de muncă.

 

      Mai multe detalii găsiți pe site-ul evenimentului https://consilierecariera.ubbcluj.ro/zilele-carierei-2023/

 

Anunț selecție:

Dragi studenți,

Facultatea de Drept în parteneriat cu Curtea de Justiție a Uniunii Europene organizează selecția a trei studenți, anii I - IV, pentru o vizită de studiu la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în perioada 15 - 17 mai. Studenții trebuie să cunoască bine limba franceză sau limba engleză (ideal fiind să cunoască ambele limbi) și să manifeste interes pentru dreptul Uniunii Europene.
Costurile transportului și cazării, în limita unui buget total de 1000 euro / 3 studenți, sunt suportate de instituția organizatoare. Studenții interesați sunt rugați să trimită o scrisoare de intenție, în limba română, până joi, 26 ianuarie 2023, ora 24.00 la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

sigla drept 180Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Drept

Str. Avram Iancu nr. 11
400089 Cluj-Napoca, Romania
+40 264 595504
http://law.ubbcluj.ro
/Drept.UBB.Cluj

Secretariat 
luni - vineri: 9 - 12

Taxe
luni - joi: 9 - 12
vineri: 9 - 11