Publice - Lista_Admisi_Pe_Etapa_Vara _Toate specializarile_24_07_2024.pdf | [ ] | 1911 kB |
Înscrieri la programul „Diploma in English Law and Legal Skills” (DEELS)
Începând cu anul universitar 2024-2025, în cadrul proiectului British Law Center (BLC), Facultatea de Drept a UBB oferă programul de studii „Diploma in English Law and Legal Skills” (DEELS). Programul este susținut în parteneriat cu Juris Angliae Scientia, societate nonprofit („charitable company”) ce își are sediul în Facultatea de Drept a Universității Cambridge și care este administrată de profesori ai aceleași facultăți.
BLC are ca obiectiv diseminarea cunoașterii dreptului englez în Europa Centrală și de Est, primul centru fiind creat în anul 1992. Alături de BLC, Juris Angliae Scientia organizează și concursul de pledoarii Central and East European Moot Competion (CEEMC), concurs la care facultatea noastră a participat la ultimele 2 ediții.
Echipa Facultății de Drept a Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca la Central and Eastern Moot Court Competition, 26-28 aprilie, Praga
Pentru al doilea an consecutiv echipa Facultății de Drept a Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a participat la prestigiosul concurs Central and Eastern Moot Court Competition (CEEMC), desfășurat în perioada 26-28 aprilie, la Facultatea de Drept a Universității Charles din Praga. Concursul este organizat sub coordonarea British Law Center din cadrul Universității Cambridge încă din 1995 în diferite centre universitare din Centrul și Estul Europei. Echipele participante la acest concurs au provenit de la facultăți prestigioase din țări precum Albania, Belarus, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Kazahstan, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Polonia, Slovenia, Slovacia și România. Juriul concursului este format din judecători și avocați generali ai CJUE, membri ai instituțiilor europene și specialiști renumiți în Dreptul Uniunii Europene.
Sub coordonarea Asist. univ. dr. Laura Lazăr, echipa a fost formată din studenți talentați și dedicați: Ana-Maria Drehuță (anul 3), Laura Vasilache (anul 2), Sînziana-Maria Georgescu (anul 2), respectiv Antonia Vig (anul 2). Experiența a oferit membrilor echipei șansa să își testeze cunoștințele și abilitățile juridice, să interacționeze cu colegi din alte țări și să iși îmbogățească cunoștințele în domeniul dreptului unional.
Echipa Facultății de Drept la GTTC Competition 2024
La data de 4 iunie 2024, echipa Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a reușit să câștige prestigioasa competiție de drept fiscal internațional GTTC Competition 2024.
Echipa Facultății de Drept a fost compusă din studenții Tudor Pilcă, Irina Ceușan, Isabel Bușa și Radu Ionescu și coordonată de conf. dr. Cosmin Flavius Costaș.
Global Tax Treaty Commentary este un proiect care presupune furnizarea unor comentarii de substanță asupra convențiilor-model sau convențiilor multilaterale de evitare a dublei impuneri. În acest context, relevarea oricărei experiențe naționale este extrem de utilă, memoriile participanților la concurs fiind puse la dispoziția echipei Global Tax Treaty Commentary pentru îmbunătățirea comentariilor existente.
Declarația comună a decanilor Hexagonului Facultăților de Drept din România privind rolul dreptului internațional și al dreptului Uniunii Europene în formarea studenților în drept
Decanul Facultății de Drept, domnul conf. dr. Șerban Diaconescu, a semnat vineri, 10 mai 2024, Declarația comună a decanilor Hexagonului Facultăților de Drept din România privind rolul dreptului internațional și al dreptului Uniunii Europene în formarea studenților în drept.
Declarația a fost adoptată și semnată cu ocazia Conferinței Judecătorilor Internaționali ai României, eveniment academic organizat de Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara, prin Centrul de Drept Comparat și Interdisciplinaritate, la Timișoara, în data de 10 mai 2024. Conferința a reunit judecători din România care activează în cadrul instanțelor internaționale și europene, foști judecători români ai instanțelor internaționale și europene, reprezentanți ai autorităților și instituțiilor care contribuie la înfăptuirea actului de justiție, precum și profesori de la facultăți de drept de prestigiu din România.
Redăm mai jos textul acestei Declarații comune:
Comunicat privind echipa de conducere a Facultății de Drept pentru perioada 2024-2029
Prin Hotărârea nr. 67, din 17 aprilie 2024, Senatul Universității „Babeș-Bolyai” a decis validarea Domnului Conf. univ. dr. Șerban Diaconescu în funcția de Decan al Facultății de Drept a Universității „Babeș-Bolyai”, pentru un nou mandat, cu o durată de cinci ani.
În 23 aprilie 2024, noul decan, cu avizul Consiliului facultății, a numit echipa de prodecani pentru acest mandat: Doamna Lector univ. dr. Diana Botău (prodecan al Facultății de Drept și în perioada 2016-2024), Domnul Lector univ. dr. Sergiu Golub (prodecan al Facultății de Drept și în perioada 2018-2024) și Domnul Lector univ. dr. Septimiu Puț.
Pentru consultarea atributiilor prodecanilor numiți vă rugăm să accesați acest link.
Menționăm că în 10 ianuarie 2024 au avut loc alegerile la nivelul departamentelor Facultății, în urma cărora Domnul Prof. univ. dr. Mircea-Dan Bob-Bocșan a fost ales în calitate de Director al Departamentului de Drept Privat, iar Domnul Conf. univ. dr. Daniel Nițu a fost reales în calitate de Director al Departamentului de Drept Public.
Noua echipă de conducere a Facultății de Drept îi adresează mulțumiri Doamnei Prof. univ. dr. Ioana Vasiu, prodecan al Facultății de Drept în perioada 2020-2024, pentru toată activitatea pe care a desfășurat-o în sprijinul Facultății.
Totodată, conducerea Facultății de Drept îi urează succes Domnului Prof. univ. dr. Florin Streteanu (decan al Facultății de Drept în perioada 2012-2020), care a fost reales în calitate de Președinte al Senatului Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca în 1 februarie 2024, pentru un al doilea mandat.
Echipa Facultății de Drept, locul 1 la concursul ''Enjoy the European Court of Arbitration Moot Competition"
În perioada 28-30 martie 2024, echipa formată din studenții Maluș Gabriel (anul IV), Cucu Tudor (anul III), Ciorba Paul (anul IV) și Costea Adriana (anul IV), sub coordonarea dnei conf. dr. Alina Oprea, a reprezentat Facultatea de Drept la prima ediție a concursului „Enjoy the European Court of Arbitration Moot Competition”, organizată in București de către Asociața Internațională de Business și Arbitraj. Felicităm echipa pentru obținerea locului 1 in cadrul competiției și obținerea sponsorizării și pregatirii individuale de către AIB&A pentru ediția următoare a competiției Willem C. Vis International Comercial Arbitration Moot. Mult succes mai departe!
Echipa Facultatii de Drept la concursul „European Law Moot Court”
În perioada 8-11 februarie 2024 echipa formată din studenții Alexandra-Elena Staicu (anul II), Bianca-Georgiana Vrînceanu (anul II), Radu Filip (anul II) și Teodor-Cristian Simion (anul II), a reprezentat pentru prima oară Facultatea de Drept la finala regională a concursului de procese simulate „European Law Moot Court”, organizată în cadrul Universității din Torino. Echipa a fost coordonată de doamna dr. Réka Laczkó, colaborator al Facultății de Drept și a beneficiat de sprijinul consultativ al domnului conf. univ. dr. Gyula Fábián.
Mai multe articole...
- Echipa Facultății de Drept, la concursul de procese simulate „Philip C. Jessup” (Bratislava, 29 februarie-2 martie 2024)
- Deschiderea selecției pentru echipa de studenți care va participa la concursul de drept fiscal GTTC Universities Competition VIII
- Echipa Facultății de drept, în semifinalele concursului de procese simulate TELDERS
- Echipa Facultății de Drept la concursul de procese simulate „Philip C. Jessup” (Geneva, 9-11 martie 2023)
- Reducerea abandonului școlar în cadrul Facultății de Drept a UBB
- Resurse electronice pentru documentare/cercetare
Pagina 1 din 2