În perioada 8-11 februarie 2024 echipa formată din studenții Alexandra-Elena Staicu (anul II), Bianca-Georgiana Vrînceanu (anul II), Radu Filip (anul II) și Teodor-Cristian Simion (anul II), a reprezentat pentru prima oară Facultatea de Drept la finala regională a concursului de procese simulate „European Law Moot Court”, organizată în cadrul Universității din Torino. Echipa a fost coordonată de doamna dr. Réka Laczkó, colaborator al Facultății de Drept și a beneficiat de sprijinul consultativ al domnului conf. univ. dr. Gyula Fábián.
Echipa Facultății de Drept, la concursul de procese simulate „Philip C. Jessup” (Bratislava, 29 februarie-2 martie 2024)
În perioada 29 februarie - 2 martie 2024, echipa alcătuită din studenții Andrei Hârcăian (anul III), Alexandru Salomie (anul II), Răzvan Vlăduț Cheșa (anul III) și Eduardo Mirel Haneș (anul III) a participat la rundele amicale și la runda națională a concursului de procese simulate „Philip C. Jessup”, organizate la Bratislava. Pregătirea echipei a fost coordonată de Doamna Gabriela Dănilă, avocat în Baroul Cluj și colaborator al Facultății de drept la disciplina Drept Internațional Public, și de Mădălina-Gabriela Bumb, participant al concursului în anul anterior.
„Phillip C. Jessup” este cel mai mare concurs de procese simulate din lume, cu o tradiție de peste șase decenii, și adună în fiecare an peste 700 de echipe de pe tot globul. Pregătirea pe care o pretinde acest concurs creează un context de învățare accelerată, dar profundă, pe foarte multe paliere, și lasă urme, pentru totdeauna, pe harta personală și profesională a concurenților.
Echipa Facultății de drept, în semifinalele concursului de procese simulate TELDERS
În perioada 14-17 iunie 2023, echipa alcătuită din studenții Alina-Ștefania Bogdan (anul II), Miriam-Rahela Cătinean (anul II), Răzvan Vlăduț Cheșa (anul II) și Eduardo Mirel Haneș (anul II) a participat la semifinalele concursului de procese simulate „Telders”, organizate la Haga, la sediul Curții Internaționale de Justiție. Pregătirea echipei a fost coordonată de Doamna Gabriela Dănilă, avocat în Baroul Cluj și colaborator al Facultății de drept la disciplina Drept Internațional Public.
„Telders Mourt Court Competition” este cel mai prestigios concurs de Drept Internațional Public din Europa și adună în fiecare an echipe din peste 20 de state. Rundele internaționale se desfășoară la Haga (Olanda), unde studenții universităților de elită din Europa se întâlnesc pentru a dezbate în contradictoriu o speță din zona tematică a dreptului internațional public, bucurându-se, totodată, de oportunități de networking cu experți și viitori experți în acest domeniu.
Echipa Facultății de drept din cadrul UBB Cluj a obținut rezultate semnificative, validate atât de juriul care a corectat memoriile scrise, cât și de juriul etapei orale a concursului, din semifinale. În clasamentul memoriilor și al pledoariilor orale pentru Pârât (Respondent), echipa s-a plasat pe poziția a 9-a, iar în clasamentul memoriilor pentru Reclamant (Applicant), a ocupat poziția a 12-a.
Facultatea de drept se mândrește cu implicarea și cu rezultatele studenților săi, cărora le apreciază efortul susținut pretins de participarea la acest concurs prestigios, precum și rezultatele obținute.
De asemenea, le mulțumește sponsorilor care au susținut financiar participarea echipei la concursul de procese simulate „Telders”, Domnul avocat Alexandru Râșniță (sponsorul principal) și Banca Comercială Română S.A. (sponsor oficial).
Echipa Facultății de Drept la concursul de procese simulate „Philip C. Jessup” (Geneva, 9-11 martie 2023)
În perioada 9-11 martie, la Geneva, Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai a fost reprezentată la rundele intermediare ale concursului de procese simulate „Philip C. Jessup”, de o echipă alcătuită din studentele Mădălina Bumb (anul II), Raluca Călin (anul II), Antonia Grec (anul II) și Andreea Toma (anul III). Echipa a fost coordonată de domnul Cantemir Păcuraru, doctorand în drept internațional public și colaborator al Facultății de Drept.
„Phillip C. Jessup” este cel mai mare concurs de procese simulate din lume, cu o tradiție de peste 6 decenii și adună, în fiecare an, peste 700 de echipe de pe tot globul. Pregătirea pe care o pretinde acest concurs creează un context de învățare accelerată, dar profundă, pe foarte multe paliere, și lasă urme, pentru totdeauna, pe harta personală și profesională a concurenților.
Reducerea abandonului școlar în cadrul Facultății de Drept a UBB
Activități pentru reducerea abandonului in cadrul Facultății de Drept, subproiect finanțat în cadrul Proiectului privind învățământul Secundar - ROSE, prin acordul de grant nr. 221/SGU/NC/ll din 18.09.2019
FORMULAR ÎNSCRIERE: https://forms.gle/BR3nzhGrt1KAePz97
Te simți copleșit de cerințele și ritmul de învățare la Facultatea de Drept? Simți că se cere prea mult de la tine și condițiile de învățare nu îți sunt prielnice? Te gândești să abandonezi pentru că nu știi ce altceva să faci pentru a ține pasul cu cei „supradotați”?
Lasă-ne să temotivăm și ambiționăm cu:
Resurse electronice pentru documentare/cercetare
Ca manifestare a solidarității față de provocările traversate de comunitatea educațională și științifică din întreaga lume, mai multe organizații și edituri au deschis accesul la resurse digitale pentru a veni în întâmpinarea nevoilor studenților și cadrelor didactice.
Mai jos, puteți consulta o serie de resurse educaționale și științifice online, cu acces gratuit, puse la dispoziție de organizații și edituri prestigioase:
Pagina 2 din 2