Evenimente

Evenimentele organizate de facultatea noastră sau la care facultatea este reprezentată.

ctfCONFERINŢA DE DREPT FISCAL CLUJ TAX FORUM
(19 februarie 2016)

Conferinţa de drept fiscal CLUJ TAX FORUM, care se va desfăşura în data de 19 februarie 2016 la Cluj-Napoca, este un eveniment organizat sub auspiciile Facultăţii de Drept şi a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Organizatorii conferinţei sunt Lect. univ. dr. Cosmin Flavius Costaş (Facultatea de Drept) şi Conf. univ. dr. Ciprian Păun (Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor).

Conferinţa are drept obiectiv principal iniţierea unor discuţii cu privire la probleme actuale şi stringente de drept fiscal, în contextul augmentării contenciosului fiscal şi a creşterii complexităţii cauzelor fiscale, respectiv în contextul creat de intrarea în vigoare, la 1 ianuarie 2016, a unui Nou Cod Fiscal şi a unui Nou Cod de Procedură Fiscală. De asemenea, obiectivul conferinţei este acela de a asigura o pregătire profesională superioară pentru avocaţii din România – care reprezintă principalul grup-ţintă al evenimentului – în materie fiscală. Vor fi abordate, în context, inclusiv probleme care ţin de fiscalitatea profesiilor liberale, în ideea că forumul de discuţii astfel creat ar putea conduce inclusiv la formularea unor propuneri concrete pentru îmbunătăţirea legislaţiei fiscale.

Attachments:
Download this file (Cluj Tax Forum 2016 - Parteneri.pdf)Parteneri[Partenerii evenimentului]3551 kB
Download this file (Cluj Tax Forum 2016 - Program.pdf)Program[Programul evenimentului]885 kB

liviu-popFacultatea de Drept va organiza în data de 17 decembrie 2015, ora 13, în Aula Magna a Universităţii "Babeș-Bolyai", str. M. Kogălniceanu, nr. 1, lansarea volumului Liber Amicorum LIVIU POP.

Joi, 29 Octombrie 2015, de la ora 9:00, la Facultatea de Drept, Amfiteatrul I, Domnul David GAPPA, Intellectual Property Law Enforcement Coordinator, Ambasada SUA la București, va susține o prezentare despre probleme privind protecția drepturilor de proprietate intelectuală in era digitală.


La întalnire, vor avea intervenții și Ms. Marisa MACISAAC, Rule of Law Officer, Ambasada SUA la București; D-na Monica CUSTURA, IPLEC, Ambasada SUA la Bucuresti; și Prof. Univ. Dr. Ioana VASIU.

Facultatea noastră prin Center for Company Law and Corporate Governance si Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara prin Centrul pentru dreptul afacerilor Timişoara vă invită la ediţia a 5-a a Conferinţei naţionale de drept comercial: Confluenţe actuale în drepul comercial.

Conferinţa va avea loc în zilele de 12 - 13 iunie 2015 la Facultatea de Drept a UBB, str. Avram Iancu nr. 11, înregistrarea participanţilor făcându-se în 12 iunie între orele 9,00 - 9,30.

Vor lua cuvântul peste 25 de intervenienţi - cadre didactice, judecători, avocaţi, practicieni în insolvenţă şi consilieri juridici.

Attachments:
Download this file (Prezentari_PPT.zip)Prezentari_PPT.zip[ ]5568 kB
Download this file (Program conferinta HMG.pdf)Program conferinta HMG.pdf[ ]1612 kB
Download this file (roll up.pdf)roll up.pdf[ ]5530 kB

sigla drept 180Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Drept

Str. Avram Iancu nr. 11
400089 Cluj-Napoca, Romania
+40 264 595504
http://law.ubbcluj.ro
/Drept.UBB.Cluj

Secretariat 
luni - vineri: 9 - 12

Taxe
luni - joi: 9 - 12
vineri: 9 - 11