Evenimente

Evenimentele organizate de facultatea noastră sau la care facultatea este reprezentată.

Echipa Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai, îndrumată de doamna drd.Cristina Tomuleţ, și compusă din Alexandros Cătălin Bakos, Sabrina Maria Matei şi Marina Fortuna, studenţi în anul III, s-a clasat pe locul al treilea la European Human Rights Moot Court Competition, desfășurat la Strasbourg în perioada 15-18 februarie 2016.


European Human Rights Moot Court Competition este un concurs de procese simulate în domeniul drepturilor omului, organizat de ELSA în colaborare cu Consiliul Europei și se adresează studenților și masteranzilor în drept din statele membre ale Consiliului Europei. În prima etapă a concursului din acest an, 79 de echipe de studenți din întreaga Europă au redactat memorii în care și-au expus argumentele, atât în favoarea reclamantului, cât și în favoarea statului pârât, pe baza unei spețe fictive publicate anterior pe site-ul concursului.


Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai s-a calificat în acest an în faza finală orală – a doua etapă a concursului - la care au participat echipele clasate pe primele 16 locuri pe baza punctajului obținut în urma evaluării memoriilor. În această etapă, care a avut loc la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg, echipa Facultății de Drept a avut o prestație foarte bună în cadrul pledoariilor susținute, reușind să se califice în optimi, iar ulterior în semifinala concursului. Pe baza punctajelor acordate de jurii compuse din judecători ai Curții Europene și alți juriști ai Consiliului Europei specializați în drepturile omului, echipa noastră s-a clasat pe locul III.

Competiția a fost câștigată de echipa Universității Cambridge.

 

ctfCONFERINŢA DE DREPT FISCAL CLUJ TAX FORUM
(19 februarie 2016)

Conferinţa de drept fiscal CLUJ TAX FORUM, care se va desfăşura în data de 19 februarie 2016 la Cluj-Napoca, este un eveniment organizat sub auspiciile Facultăţii de Drept şi a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Organizatorii conferinţei sunt Lect. univ. dr. Cosmin Flavius Costaş (Facultatea de Drept) şi Conf. univ. dr. Ciprian Păun (Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor).

Conferinţa are drept obiectiv principal iniţierea unor discuţii cu privire la probleme actuale şi stringente de drept fiscal, în contextul augmentării contenciosului fiscal şi a creşterii complexităţii cauzelor fiscale, respectiv în contextul creat de intrarea în vigoare, la 1 ianuarie 2016, a unui Nou Cod Fiscal şi a unui Nou Cod de Procedură Fiscală. De asemenea, obiectivul conferinţei este acela de a asigura o pregătire profesională superioară pentru avocaţii din România – care reprezintă principalul grup-ţintă al evenimentului – în materie fiscală. Vor fi abordate, în context, inclusiv probleme care ţin de fiscalitatea profesiilor liberale, în ideea că forumul de discuţii astfel creat ar putea conduce inclusiv la formularea unor propuneri concrete pentru îmbunătăţirea legislaţiei fiscale.

Attachments:
Download this file (Cluj Tax Forum 2016 - Parteneri.pdf)Parteneri[Partenerii evenimentului]3551 kB
Download this file (Cluj Tax Forum 2016 - Program.pdf)Program[Programul evenimentului]885 kB

liviu-popFacultatea de Drept va organiza în data de 17 decembrie 2015, ora 13, în Aula Magna a Universităţii "Babeș-Bolyai", str. M. Kogălniceanu, nr. 1, lansarea volumului Liber Amicorum LIVIU POP.

Joi, 29 Octombrie 2015, de la ora 9:00, la Facultatea de Drept, Amfiteatrul I, Domnul David GAPPA, Intellectual Property Law Enforcement Coordinator, Ambasada SUA la București, va susține o prezentare despre probleme privind protecția drepturilor de proprietate intelectuală in era digitală.


La întalnire, vor avea intervenții și Ms. Marisa MACISAAC, Rule of Law Officer, Ambasada SUA la București; D-na Monica CUSTURA, IPLEC, Ambasada SUA la Bucuresti; și Prof. Univ. Dr. Ioana VASIU.

sigla drept 180Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Drept

Str. Avram Iancu nr. 11
400089 Cluj-Napoca, Romania
+40 264 595504
http://law.ubbcluj.ro
/Drept.UBB.Cluj

Secretariat 
luni - vineri: 9 - 12

Taxe
luni - joi: 9 - 12
vineri: 9 - 11