Evenimente

Evenimentele organizate de facultatea noastră sau la care facultatea este reprezentată.

Poster 2016Conferinţa Internaţională "Preventing and Combating Cybercrime"

20-21 Mai 2016

Conferinţa va fi organizată de Facultatea de Drept, în parteneriat cu U.S. Secret Service; Ambasada Olandei în România; Western Union; Betfair Romania Development; Blade Solutions; Net Brinel; Safetech Innovations; eBay; CERT-RO; Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal; Centrul Cluj al Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor; MediaLaws; Centrul e-Europe R&D; Asociaţia Ştiinţifică de Dreptul Proprietăţii Intelectuale; CluJust; Intensa şi Fundaţia Eco România XXI.

Conferinţa va avea invitaţi de prestigiu din mai multe ţări, care vor aborda aspecte privind: Natura infracţiunilor informatice; Prevenirea şi investigarea atacurilor informatice; Protejarea drepturilor de proprietate intelectuală în ciberspaţiu; Noi tendinţe privind contaminanţii informatici; Hărţuirea electronică; Criminalitatea transnaţională organizată; etc.

Conference Chair: Prof. Univ. Dr. Ioana Vasiu

Attachments:
Download this file (Invitation 2016.pdf)Invitation 2016.pdf[ ]1027 kB
Download this file (Program 2016.pdf)Program 2016.pdf[ ]113 kB

În 26 februarie 2016, Excelenţa Sa Domnul Hans Klemm, Ambasadorul S.U.A. în România, împreună cu reprezentanţi ai Ambasadei S.U.A. la Bucureşti, au vizitat Facultatea de Drept.

La întâlnire au participat Domnul Decan Prof. Univ. Dr. Florin Streteanu şi Doamna Prof. Univ. Dr. Ioana Vasiu, Coordonator al Unităţii de cercetare în domeniul criminalităţii informatice.

COLOCVIUL NAȚIONAL
25 DE ANI DE LA LEGEA SOCIETĂȚILOR
Evoluții, mize, provocări

Cluj-Napoca, 11-12 martie 2016

Facultatea de Drept a Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prin Center for Company Law and Corporate Governance, organizează Colocviul Național "25 de ani de la legea societăților – evoluții, mize, provocări", în zilele de 11-12 martie 2016.

Vor lua cuvântul 30 de intervenienți - cadre didactice, judecători, avocați și reprezentanți ai Ministerului Justiției: Simona Al Hajjar, Irinel Andrei, Lucian Bercea, Sebastian Bodu, Lucian Bojin, Florin Bulieris, Mădălina Botină, Gheorghe Buta, Radu Catană, Dumitru Dobrev, Sergiu Golub, Eva Hegedues-Brown, Monica Ionaș-Sălăgean, Florin Moțiu, Alina Oprea, Vasile Nemeș, Ciprian Păun, Gheorghe Piperea, Titus Prescure, Claudia Roșianu, Lucian Săuleanu, Mihaela Sărăcuț, Ioan Schiau, Mihai Șandru, Laviania Tec, Luminița Tuleașcă, Ion Turcu. De asemenea, un panel este destinat doctoranzilor școlii de drept comercial de la UBB.

Colocviul este acreditat INPPA Cluj.

Colocviul începe în 11 martie la ora 9,30 la sediul Facultății de drept. Programul este publicat pe pagina web a facultății de drept, http://law.ubbcluj.ro.

Înregistrarea participanților se face prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și presupune plata unei taxe de participare în contul Universității Babeș-Bolyai, conform comunicatului atașat acestui anunț.

Împărtășindu-vă, în numele organizatorilor, bucuria de a ne întâlni și cu această ocazie,

Prof. dr. Radu N. Catană
Prorector,
Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca

Attachments:
Download this file (Comunicat inscriere conferinta dr com 2015.pdf)detalii inscriere[Detalii privind inscrierea la colocviu]381 kB
Download this file (Program conferinta HMG.pdf)program[Programul conferintei]307 kB

Echipa Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai, îndrumată de doamna drd.Cristina Tomuleţ, și compusă din Alexandros Cătălin Bakos, Sabrina Maria Matei şi Marina Fortuna, studenţi în anul III, s-a clasat pe locul al treilea la European Human Rights Moot Court Competition, desfășurat la Strasbourg în perioada 15-18 februarie 2016.


European Human Rights Moot Court Competition este un concurs de procese simulate în domeniul drepturilor omului, organizat de ELSA în colaborare cu Consiliul Europei și se adresează studenților și masteranzilor în drept din statele membre ale Consiliului Europei. În prima etapă a concursului din acest an, 79 de echipe de studenți din întreaga Europă au redactat memorii în care și-au expus argumentele, atât în favoarea reclamantului, cât și în favoarea statului pârât, pe baza unei spețe fictive publicate anterior pe site-ul concursului.


Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai s-a calificat în acest an în faza finală orală – a doua etapă a concursului - la care au participat echipele clasate pe primele 16 locuri pe baza punctajului obținut în urma evaluării memoriilor. În această etapă, care a avut loc la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg, echipa Facultății de Drept a avut o prestație foarte bună în cadrul pledoariilor susținute, reușind să se califice în optimi, iar ulterior în semifinala concursului. Pe baza punctajelor acordate de jurii compuse din judecători ai Curții Europene și alți juriști ai Consiliului Europei specializați în drepturile omului, echipa noastră s-a clasat pe locul III.

Competiția a fost câștigată de echipa Universității Cambridge.

 

sigla drept 180Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Drept

Str. Avram Iancu nr. 11
400089 Cluj-Napoca, Romania
+40 264 595504
http://law.ubbcluj.ro
/Drept.UBB.Cluj

Secretariat 
luni - vineri: 9 - 12

Taxe
luni - joi: 9 - 12
vineri: 9 - 11