Evenimente

Evenimentele organizate de facultatea noastră sau la care facultatea este reprezentată.

În perioada 9-11 martie, la Geneva, Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai a fost reprezentată la rundele intermediare ale concursului de procese simulate „Philip C. Jessup”, de o echipă alcătuită din studentele Mădălina Bumb (anul II), Raluca Călin (anul II), Antonia Grec (anul II) și Andreea Toma (anul III). Echipa a fost coordonată de domnul Cantemir Păcuraru, doctorand în drept internațional public și colaborator al Facultății de Drept.

„Phillip C. Jessup” este cel mai mare concurs de procese simulate din lume, cu o tradiție de peste 6 decenii și adună, în fiecare an, peste 700 de echipe de pe tot globul. Pregătirea pe care o pretinde acest concurs creează un context de învățare accelerată, dar profundă, pe foarte multe paliere, și lasă urme, pentru totdeauna, pe harta personală și profesională a concurenților.

Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai organizează o nouă ediție a Conferinței naționale a doctoranzilor în drept penal și procedură penală, ce urmează a se desfășura la Cluj-Napoca, în perioada 05-06 mai 2023.

La conferință sunt invitați să participe doctoranzii facultăților de drept din România a căror teză se înscrie prin tematică în domeniul dreptului penal sau al dreptului procesual penal.

Organizatorii asigură participanților selectați cazarea și masa, cheltuielile de transport urmând a fi suportate de către participanți.

Trei studenţi de la Facultatea de Drept au dus din nou numele UBB peste zări, obţinând două premii la Youth Innovation Competition on Global Governance (YICGG) 2021, Shanghai/Huzhou, China: premiul pentru cea mai inovativă echipă (MIT) şi premiul pentru cel mai bun discurs individual (ITQ). Participarea studenţilor de la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca la YICGG reprezintă o tradiţie în excelenţă, după cum se va desprinde din rândurile ce urmează.

Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în contextul reacțiilor publice declanșate de decizia adoptată de Facultatea de Drept a Universității București de a propune exmatricularea a 45 de studenți apreciază că se impune a transmite public următoarea poziție, pe care o regăsiți în Comunicatul de mai jos. 

Attachments:
Download this file (COMUNICAT.docx)COMUNICAT.docx[ ]870 kB
Download this file (COMUNICAT.pdf)COMUNICAT.pdf[ ]72 kB

sigla drept 180Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Drept

Str. Avram Iancu nr. 11
400089 Cluj-Napoca, Romania
+40 264 595504
http://law.ubbcluj.ro
/Drept.UBB.Cluj

Secretariat 
luni - vineri: 9 - 12

Taxe
luni - joi: 9 - 12
vineri: 9 - 11