Evenimente

Evenimentele organizate de facultatea noastră sau la care facultatea este reprezentată.

INPPA Cluj, Baroul Cluj, Facultatea de Drept a Universității BabeșBolyai din Cluj-Napoca în parteneriat cu Editura Hamangiu vă invită să participați la conferința „Procedura civilă de la teorie la practică și înapoi”, din cadrul Zilelor Baroului Cluj • Ediția a XIV-a.

Evenimentul va avea loc miercuri, 5 iulie 2023, orele 09.00 - 17.30, în Amfiteatrul „Traian Pop”, al Facultății de Drept a Universității BabeșBolyai din Cluj-Napoca (str. Avram Iancu nr. 11).

Vă așteptăm cu drag!

Attachments:
Download this file (Programul conferintei.pdf)Programul conferintei.pdf[ ]173 kB

În perioada 14-17 iunie 2023, echipa alcătuită din studenții Alina-Ștefania Bogdan (anul II), Miriam-Rahela Cătinean (anul II), Răzvan Vlăduț Cheșa (anul II) și Eduardo Mirel Haneș (anul II) a participat la semifinalele concursului de procese simulate „Telders”, organizate la Haga, la sediul Curții Internaționale de Justiție. Pregătirea echipei a fost coordonată de Doamna Gabriela Dănilă, avocat în Baroul Cluj și colaborator al Facultății de drept la disciplina Drept Internațional Public.

„Telders Mourt Court Competition” este cel mai prestigios concurs de Drept Internațional Public din Europa și adună în fiecare an echipe din peste 20 de state. Rundele internaționale se desfășoară la Haga (Olanda), unde studenții universităților de elită din Europa se întâlnesc pentru a dezbate în contradictoriu o speță din zona tematică a dreptului internațional public, bucurându-se, totodată, de oportunități de networking cu experți și viitori experți în acest domeniu.

Echipa Facultății de drept din cadrul UBB Cluj a obținut rezultate semnificative, validate atât de juriul care a corectat memoriile scrise, cât și de juriul etapei orale a concursului, din semifinale. În clasamentul memoriilor și al pledoariilor orale pentru Pârât (Respondent), echipa s-a plasat pe poziția a 9-a, iar în clasamentul memoriilor pentru Reclamant (Applicant), a ocupat poziția a 12-a.

Facultatea de drept se mândrește cu implicarea și cu rezultatele studenților săi, cărora le apreciază efortul susținut pretins de participarea la acest concurs prestigios, precum și rezultatele obținute.

De asemenea, le mulțumește sponsorilor care au susținut financiar participarea echipei la concursul de procese simulate „Telders”, Domnul avocat Alexandru Râșniță (sponsorul principal) și Banca Comercială Română S.A. (sponsor oficial).

Conferința Națională de Drept Comercial, ediția a 13-a, a avut loc între 16-17 iunie la NTT Data Tower din Cluj-Napoca.


Mulțumim pe această cale invitaților noştri, care ne-au surprins ca de fiecare dată cu cele mai actuale soluții şi inovații de drept comercial şi sponsorilor:

David & Baias, Banca Transilvania, Biriṣ Goran, Revnic Cristian & Asociații, Şomlea ṣi Asociații, Transilvania Investments, Wolf Theiss, Bejenaru & Partners, Hodoṣ Business Recovery, Moscovits, Steopan, Ilian, Lascău, Solvendi, Ştegăroiu ṣi Asociații, Nemeş şi Asociații, şi partenerilor UNPIR și Juridice.ro.

Ne îndreptăm recunoștința spre editura Hamangiu, pentru tot ajutorul și susținerea oferită de-a lungul anilor.

În perioada 5 - 6 mai 2023, Şcoala doctorală a Facultăţii de Drept organizează Conferința națională a doctoranzilor în drept penal și procedură penală.

Programul evenimetului este ataşat acestui articol.

Attachments:
Download this file (afiș1.jpg)afiș1.jpg[Afisul conferintei]731 kB
Download this file (Program conferinta doctoranzi.pdf)Program conferinta doctoranzi.pdf[Programul evenimentului]278 kB

sigla drept 180Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Drept

Str. Avram Iancu nr. 11
400089 Cluj-Napoca, Romania
+40 264 595504
http://law.ubbcluj.ro
/Drept.UBB.Cluj

Secretariat 
luni - vineri: 9 - 12

Taxe
luni - joi: 9 - 12
vineri: 9 - 11