Echipa Facultatii de Drept la concursul „European Law Moot Court”

mootcourt
În perioada 8-11 februarie 2024 echipa formată din studenții Alexandra-Elena Staicu (anul II), Bianca-Georgiana Vrînceanu (anul II), Radu Filip (anul II) și Teodor-Cristian Simion (anul II), a reprezentat pentru prima oară Facultatea de Drept la finala regională a concursului de procese simulate „European Law Moot Court”, organizată în cadrul Universității din Torino. Echipa a fost coordonată de doamna dr. Réka Laczkó, colaborator al Facultății de Drept și a beneficiat de sprijinul consultativ al domnului conf. univ. dr. Gyula Fábián.

Concursul „European Law Moot Court” este organizat de peste 35 de ani, iar în prezent este considerat cel mai prestigios concurs de procese simulate din domeniul Dreptului Uniunii Europene și unul dintre cele mai importante concursuri de procese simulate din lume. În fiecare an doar 48 de echipe avansează la faza orală organizată în cadrul celor patru finale regionale, iar echipele câștigătoare se confruntă în finala găzduită de Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Pe parcursul competiției participanții își susțin pledoariile în fața unui juriu format din profesioniști renumiți ai dreptului european și interacționează cu studenți de la universități din Europa și SUA. Participarea la ELMC este astfel o oportunitate excelentă pentru aprofundarea și punerea în practică a cunoștințelor de dreptul Uniunii Europene, respectiv networking.

Facultatea de Drept îi felicită pe studenți pentru efortul depus necesar pentru participarea la acest concurs și rezultatele obținute, cu speranța că următoarele generații le vor urma exemplul.

 

sigla drept 180Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Drept

Str. Avram Iancu nr. 11
400089 Cluj-Napoca, Romania
+40 264 595504
http://law.ubbcluj.ro
/Drept.UBB.Cluj

Secretariat 
luni - vineri: 9 - 12

Taxe
luni - joi: 9 - 12
vineri: 9 - 11