Echipa Facultății de Drept, la concursul de procese simulate „Philip C. Jessup” (Bratislava, 29 februarie-2 martie 2024)

pjesup1În perioada 29 februarie - 2 martie 2024, echipa alcătuită din studenții Andrei Hârcăian (anul III), Alexandru Salomie (anul II), Răzvan Vlăduț Cheșa (anul III) și Eduardo Mirel Haneș (anul III) a participat la rundele amicale și la runda națională a concursului de procese simulate „Philip C. Jessup”, organizate la Bratislava. Pregătirea echipei a fost coordonată de Doamna Gabriela Dănilă, avocat în Baroul Cluj și colaborator al Facultății de drept la disciplina Drept Internațional Public, și de Mădălina-Gabriela Bumb, participant al concursului în anul anterior.

„Phillip C. Jessup” este cel mai mare concurs de procese simulate din lume, cu o tradiție de peste șase decenii, și adună în fiecare an peste 700 de echipe de pe tot globul. Pregătirea pe care o pretinde acest concurs creează un context de învățare accelerată, dar profundă, pe foarte multe paliere, și lasă urme, pentru totdeauna, pe harta personală și profesională a concurenților.

Echipa Facultății de drept din cadrul UBB Cluj a obținut rezultate validate atât de juriul care a corectat memoriile scrise, cât și de juriul etapei orale a concursului. Astfel, echipa a câștigat premiul pentru cel mai bun memoriu pentru Reclamat (Respondent) în cadrul rundelor naționale, iar studentul Eduardo Mirel Haneș a obținut distincția de Runner-Up Oralist în rundele naționale.

Facultatea de drept se mândrește cu implicarea și cu rezultatele studenților săi, cărora le apreciază efortul susținut pretins de participarea la acest concurs prestigios.

De asemenea, le mulțumește sponsorilor care au susținut financiar participarea echipei la concursul de procese simulate „Philip C. Jessup”, respectiv Domnului avocat Alexandru Râșniță (sponsor principal) și Societății de avocatură Costaș, Negru & Asociații.

 pjesup3

pjesup2

sigla drept 180Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Drept

Str. Avram Iancu nr. 11
400089 Cluj-Napoca, Romania
+40 264 595504
http://law.ubbcluj.ro
/Drept.UBB.Cluj

Secretariat 
luni - vineri: 9 - 12

Taxe
luni - joi: 9 - 12
vineri: 9 - 11