Echipa Facultății de drept, în semifinalele concursului de procese simulate TELDERS

În perioada 14-17 iunie 2023, echipa alcătuită din studenții Alina-Ștefania Bogdan (anul II), Miriam-Rahela Cătinean (anul II), Răzvan Vlăduț Cheșa (anul II) și Eduardo Mirel Haneș (anul II) a participat la semifinalele concursului de procese simulate „Telders”, organizate la Haga, la sediul Curții Internaționale de Justiție. Pregătirea echipei a fost coordonată de Doamna Gabriela Dănilă, avocat în Baroul Cluj și colaborator al Facultății de drept la disciplina Drept Internațional Public.

„Telders Mourt Court Competition” este cel mai prestigios concurs de Drept Internațional Public din Europa și adună în fiecare an echipe din peste 20 de state. Rundele internaționale se desfășoară la Haga (Olanda), unde studenții universităților de elită din Europa se întâlnesc pentru a dezbate în contradictoriu o speță din zona tematică a dreptului internațional public, bucurându-se, totodată, de oportunități de networking cu experți și viitori experți în acest domeniu.

Echipa Facultății de drept din cadrul UBB Cluj a obținut rezultate semnificative, validate atât de juriul care a corectat memoriile scrise, cât și de juriul etapei orale a concursului, din semifinale. În clasamentul memoriilor și al pledoariilor orale pentru Pârât (Respondent), echipa s-a plasat pe poziția a 9-a, iar în clasamentul memoriilor pentru Reclamant (Applicant), a ocupat poziția a 12-a.

Facultatea de drept se mândrește cu implicarea și cu rezultatele studenților săi, cărora le apreciază efortul susținut pretins de participarea la acest concurs prestigios, precum și rezultatele obținute.

De asemenea, le mulțumește sponsorilor care au susținut financiar participarea echipei la concursul de procese simulate „Telders”, Domnul avocat Alexandru Râșniță (sponsorul principal) și Banca Comercială Română S.A. (sponsor oficial).

sigla drept 180Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Drept

Str. Avram Iancu nr. 11
400089 Cluj-Napoca, Romania
+40 264 595504
http://law.ubbcluj.ro
/Drept.UBB.Cluj

Secretariat 
luni - vineri: 9 - 12

Taxe
luni - joi: 9 - 12
vineri: 9 - 11