Înscrieri la programul „Diploma in English Law and Legal Skills” (DEELS)

Începând cu anul universitar 2024-2025, în cadrul proiectului British Law Center (BLC), Facultatea de Drept a UBB oferă programul de studii „Diploma in English Law and Legal Skills” (DEELS). Programul este susținut în parteneriat cu Juris Angliae Scientia, societate nonprofit („charitable company”) ce își are sediul în Facultatea de Drept a Universității Cambridge și care este administrată de profesori ai aceleași facultăți.

BLC are ca obiectiv diseminarea cunoașterii dreptului englez în Europa Centrală și de Est, primul centru fiind creat în anul 1992. Alături de BLC, Juris Angliae Scientia organizează și concursul de pledoarii Central and East European Moot Competion (CEEMC), concurs la care facultatea noastră a participat la ultimele 2 ediții.

DEELS este un program de studii care se desfășoară pe o perioadă de 9 luni (octombrie-iunie), în format online și fizic. El cuprinde 4 materii de drept substanțial (English Legal System, Contract Law, Tort Law și Equity and Trusts), precum și o materie dedicată abilităților specifice profesiilor juridice (legal research, written advocacy, oral advocacy, negotiation and drafting of contracts, interviews with clients. examination and cross-examination of witnesses). Cursurile sunt predate de lectori din echipa BLC, profesioniști ai dreptului nativi în limba engleză. Actualul director academic al BLC este prof. Richard Fentiman, din cadrul Facultății de Drept a Universității Cambridge.

DEELS cuprinde o platformă digitală ce asigură acces la cursuri în format scris și video, precum și la numeroase materiale suplimentare utile procesului de învățare. Alături de aceasta, programul cuprinde 8 întâlniri cu lectori din echipa BLC, acestea urmând a se desfășura câte una pe lună la Facultatea de Drept a UBB. Pentru a absolvi programul de studii, cursanții trebuie să parcurgă un examen scris (eseu sau caz practic) pentru fiecare din cele 4 materii de drept substanțial, precum și un examen scris dedicat identificării și cercetării jurisprudenței instanțelor britanice.

Pe plan profesional, DEELS urmărește, în primul rând, transmiterea și acumularea unor cunoștințe privind dreptul englez. Acest lucru este util atât din perspectiva cunoașterii dreptului englez, aplicabil la ora actuală în majoritatea raporturilor juridice internaționale, cât și din perspectiva cunoașterii dreptului român, prin suportul pe care orice exercițiu de drept comparat îl oferă înțelegerii dreptului național. În ceea ce privește dreptul englez, DEELS asigură parcurgerea unei părți semnificative a materiei solicitate la Solicitor Qualification Exam (SQE), examenul de admitere în profesia de avocat în Anglia.

În al doilea rând, DELS urmărește acumularea și consolidarea unor abilități specifice profesiilor juridice, așa cum ar fi negocierea și scrierea contractelor, interogarea martorilor, susținerea pledoariilor.

În al treilea rând, programul urmărește aprofundarea cunoașterii limbii engleze juridice.

Pentru absolvirea acestui program de studii Facultatea de Drept a UBB oferă 14 credite.

DEELS poate fi accesat de studenți (nivel licență, indiferent de anul de studii, nivel master sau doctorat), de avocați (stagiari sau definitivi), de cadre didactice sau de orice alt profesionist al dreptului. Taxa de studii percepută de BLC este 950 euro (varianta integrală) și 725 de euro (varianta aplicabilă studenților nivel licență, master sau doctorat, avocaților stagiari, precum și cadrelor didactice ale UBB). Înscrierea până în data de 30.6.2024 atrage o reducere suplimentară. Taxa de studii percepută de UBB este 100 de euro.

Mai multe informații privind programul de studii, procedura de înscriere și programul întâlnirilor la Centrul din Cluj sunt accesibile la: https://www.britishlawcentre.co.uk/ și https://www.britishlawcentre.co.uk/cluj/. Un material suplimentar de informare este accesibil la: https://sway.cloud.microsoft/KuocbbePipCuJDLG?ref=Link&loc=play . Înscrierea poate fi realizată până la începutul lunii octombrie, prin formularul accesibil la: https://www.britishlawcentre.co.uk/apply/.

Pentru informații suplimentare vă puteți adresa persoanei de contact pentru British Law Cluj Center, lector dr. Diana Ionescu, adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

sigla drept 180Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Drept

Str. Avram Iancu nr. 11
400089 Cluj-Napoca, Romania
+40 264 595504
http://law.ubbcluj.ro
/Drept.UBB.Cluj

Secretariat 
luni - vineri: 9 - 12

Taxe
luni - joi: 9 - 12
vineri: 9 - 11