Facultatea de Drept NU va organiza o sesiunea de admitere - nivel licență în toamna 2022!
Liste FINALE admitere, nivel licență -dupa redistribuire
REZULTATELE FINALE, DUPĂ REDISTRIBUIRE AU FOST AFIŞATE ÎN DATA DE 28 iulie 2022, pe site-ul facultății (documentele ataşate).
Explicații liste:
1. Media de admitere - (50% media de la bacalaureat+50% nota de la testul de raționament logic /2)
2. Criteriul 1- nota testului de raționament logic
4. Criteriul 2- nota la proba scrisă la Limba română la examenul de bacalaureat
5. Rezultate – explicații:
ADMIS A – Admis BUGET
ADMIS B – Admis TAXĂ
ADMIS C – Admis ÎNVĂȚĂMÂNT LA DISTANȚĂ
Link grup an I, generația 2022-2026:
https://www.facebook.com/groups/789544289132989/?ref=share_group_link
Candidații admiși la BUGET în urma Redistribuirii vor depune la Decanatul Facultății de Drept (str. Avram Iancu nr. 11, Cluj-Napoca), EXCLUSIV în perioada 29 iulie -26 august 2021( de luni până vineri între orele 9-12) - Diploma de Bacalaureat și foaia matricolă de la liceu în original
Candidaţii admişi la locurile cu TAXĂ și ID în urma redistribuirii NU MAI TREBUIE SĂ-ŞI CONFIRME LOCUL !
Pentru restituire taxe - urmariti anunțul de pe site.
Rezultate inițiale admitere - 20 iulie 2022
REZULTATELE INIȚIALE LA ADMITEREA NIVEL LICENȚĂ AU FOST PUBLICATE ASTĂZI, 20 iulie 2022, ora 13:30
Explicații liste:
- Media de admitere - (50% media de la bacalaureat+50% nota de la testul de raționament logic /2)
- Criteriul 1- nota testului de raționament logic
- Criteriul 2- nota la proba scrisă la Limba română la examenul de bacalaureat
În fișierele atașate veți găsi:
1. Candidați români - admiși la buget, admiși la taxa, admiși la Învățământ la distanță, aflați pe Lista de așteptare (care nu au fost admiși în prima fază), Respinși (care nu au obținut nota 5 la testul de raționament logic).
2. Candidați etnie maghiară - admiși la buget, admiși la taxa, aflați pe Lista de așteptare (care nu au fost admiși în prima fază).
3. Candidați - mediul rural- admiși la buget și aflați pe Lista de așteptare (care nu au fost admiși în prima fază)- ierarhizarea acestora se va face la nivelul UBB
4. Candidați din sistemul de protecție socială/plasament - pe lista de așteptare- ierarhizarea acestora se va face la nivelul UBB
5. Candidati etnie rroma -- pe lista de așteptare- ierarhizarea acestora se va face la nivelul UBB
Candidații se pot identifica cu numărul legitimației de concurs primit în mailul de confirmare
CONTESTAŢIILE SE DEPUN PÂNĂ JOI, 21 IULIE 2022, ora 13:30 prin email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (în care să fie specificat la subiect -CONTESTATIE iar in cuprinsul emailului: numele si prenumele candidatului, CNPul, nr legitimației de concurs și motivul contestației )
CONFIRMAREA LOCURILOR pentru candidații admiși , precum și REDISTRIBUIREA LOCURILOR pentru candidații ÎN AȘTEPTARE ( care nu au fost admiși în faza inițială) se va face între 21 iulie-23 iulie și 25 - 26 iulie - FIZIC- a se vedea anunțurile din secțiunea Admitere nivel licență!
Reducerea abandonului școlar în cadrul Facultății de Drept a UBB
Activități pentru reducerea abandonului in cadrul Facultății de Drept, subproiect finanțat în cadrul Proiectului privind învățământul Secundar - ROSE, prin acordul de grant nr. 221/SGU/NC/ll din 18.09.2019
FORMULAR ÎNSCRIERE: https://forms.gle/BR3nzhGrt1KAePz97
Te simți copleșit de cerințele și ritmul de învățare la Facultatea de Drept? Simți că se cere prea mult de la tine și condițiile de învățare nu îți sunt prielnice? Te gândești să abandonezi pentru că nu știi ce altceva să faci pentru a ține pasul cu cei „supradotați”?
Lasă-ne să temotivăm și ambiționăm cu:
Desfășurarea activităților didactice în sem. al II-lea al anului universitar 2021-2022
Conform Hotărârii Consiliului Facultății de Drept, din data de 15 septembrie 2021, precum și a Hotărârilor CA a UBB din 7 septembrie și a Senatului UBB nr.102 din 14 septembrie 2021, activitatea didactică în semestrul al II-lea al anului universitar 2021-2022 se va desfășura după scenariul 2, prezență fizică și online, în funcție de specificul programelor de studiu,de infrastructură și de condițiile epidemiologice, după cum urmează:
Nivel licență:
a) Cursuri obligatorii 1 serie față în față, în limita locurilor permise în sală (1 m pătrat de student), cealaltă serie online (sau hibrid dacă titularul are mijloace tehnice de a ține cursul online și cu unii studenți în sală).
b) Seminare - față în față, 25% din formațiile de lucru în sistem online, procent care poate fi majorat doar la solicitarea studenților.
c) Cursurile opționale și seminarele aferente se pot desfășura, la alegerea titularului, față în față / online / hibrid ( dacă titularul are mijloace tehnice de a ține cursul online și cu unii studenți în sală) în funcție de numărul de studenți înscriși.
Nivel master:
a) Activitatea se va desfășura online, cu excepția programelor de master Drept Privat al Uniunii Europene (în limba maghiară) și Științe penale și criminalistică, care se vor desfășura exclusiv față în față.
Excelență cu repetiție la Facultatea de Drept
Trei studenţi de la Facultatea de Drept au dus din nou numele UBB peste zări, obţinând două premii la Youth Innovation Competition on Global Governance (YICGG) 2021, Shanghai/Huzhou, China: premiul pentru cea mai inovativă echipă (MIT) şi premiul pentru cel mai bun discurs individual (ITQ). Participarea studenţilor de la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca la YICGG reprezintă o tradiţie în excelenţă, după cum se va desprinde din rândurile ce urmează.
Hexagonul Facultăților de Drept, Craiova 2021
Echipa Facultății de Drept a Universității Babes-Bolyai a câștigat Hexagonul Facultăților de Drept, cu rezultate excepționale la probele științifice:
- locul I la drept penal, studenții Bianca Trif și Laurențiu Negrean, coordonator asistent Ioana Curt, dr. Oana Bugnar, doctorand Gabriela Ola,
- locul I la drept civil, studenții Andrada Căileanu și Filip Marinău, coordonator lector David Mihai,
- locul III la drept constituțional, studenții Alin Chifor și Cristian Ciornea, coordonator Mihnea Novac.
Felicitări studenților și colegilor care au coordonat echipele!
Resurse electronice pentru documentare/cercetare
Ca manifestare a solidarității față de provocările traversate de comunitatea educațională și științifică din întreaga lume, mai multe organizații și edituri au deschis accesul la resurse digitale pentru a veni în întâmpinarea nevoilor studenților și cadrelor didactice.
Mai jos, puteți consulta o serie de resurse educaționale și științifice online, cu acces gratuit, puse la dispoziție de organizații și edituri prestigioase: